Tiesitkö, että juhlimisen jälkeen treenaaminen ei ole suositeltavaa ja saattaa olla jopa erittäin vaarallista. Pikkujoulujen jälkeen voit siis unohtaa rankemmat treenit ja keskittyä ihan toisenlaiseen tekemiseen. Pyhitä krapulapäiväsi lepoon ja kevyeen ulkoiluun.

Ei liikuntaa krapulassa

Krapulassa ei saisi harrastaa liikuntaa. Syy siihen on selkeä, alkoholi lisää virtsaneritystä ja poistaa nestettä elimistöstä. Kun nautit alkoholia, elimistösi kaipaa lisää nestettä, joten alkoholi ei auta tähän. Kun juot lisää alkoholia janoon, tilanne vain pahenee. Liikunta alkoholin nauttimisen aikana tai krapulan aikana, vain pahentaa nestehukkaasi.

Tämä ei ole ainoa syy olla urheilematta krapulapäivänä. Krapulassa urheillessa on suuremmat riskit loukkaantua. Krapula myös heikentää suoritustehoa, joten liikunnan harjoittaminen krapulassa on hukkaan heitettyä aikaa. Mikä vakavinta, on tutkittu, että krapulan vaikutuksen alaisena sydämen rytmihäiriöiden sekä äkkikuoleman riski kasvaa merkittävästi. (Lähde: YTHS)

Krapulassa kunnon treeni on siis kiellettyä. On kuitenkin olemassa kevyempiä mahdollisuuksia liikkua ja jopa helpottaa oloaan krapulapäivänä.

3 vinkkiä, joilla voit virkistää mieltäsi ja kehoasi krapulapäivänä

Kävely ulkona

Raitis ulkoilma ja kevyt reippailu krapulassa ei mene taatusti hukkaan. Liikunta voi auttaa henkiseen huonoon oloon, mutta sen kanssa pitää olla tarkkana, jotta siitä ei ole haittaa fyysisesti. Kehon myrkyt lähtevät tehokkaasti liikkeelle hikoilemalla, joten pieni hiki ei ole pahitteeksi kävelylenkillä krapulassakaan.

Venyttely

Kehossa mylläävät myrkyt voit laittaa liikkeelle venyttelemällä. Venyttely sopii erityisesti silloin, jos pää on todella kipeä ja käveleminen ei ole vaihtoehto. Himmennä valoja, ota iso pullo vettä viereesi (muista myös juoda sitä) ja venyttele kevyesti. On hyvä nesteyttää kuivumisesta kärsivää elimistöä runsaalla vedellä ja saada pikkuhiljaa elimistö taas normaaliin tilaansa.

Joogaharjoitus

Joogaharjoitteet tehostavat ruoansulatusta ja kuona-aineiden poistumista elimistöstä. Jooga sopii siis oivallisesti krapulaliikunnaksi. Krapulassa stressihormoni on koholla, joogaliikkeet laskevat tehokkaasti stressihormonin määrää elimistöstä. Alkoholi saattaa viedä vielä seuraavankin yön unet, joten jooga auttaa myös hyvän unen saantiin.

Satunnainen juhliminen ja alkoholin nauttiminen ei ole haitallista tavoitteellista urheiluakaan harrastavalle. Pitää kuitenkin muistaa kohtuu, sekä kunnioittaa krapulapäivänä omaa elimistöään sekä välttää raskasta liikuntaa. Tavallinen krapula ei ole terveelle ihmiselle vaarallinen tila, mutta ei myöskään tila, jossa ylletään parhaimpiin suorituksiinsa.

[likebtn theme="custom" lang="fi" show_dislike_label="1" icon_like_show="0" icon_dislike_show="0" tooltip_enabled="0" i18n_like="Kyllä" i18n_dislike="En" white_label="1" popup_disabled="1" counter_clickable="1" counter_zero_show="1" share_enabled="0"]
Tykätty [likebtn_likes] kertaa
image description
Forever Forever-kuntoklubit

Ajankohtaista