Liikunnan aloittaminen synnytyksen jälkeen voi tuntua vaikealta, mutta liikunnan voi aloittaa heti, kun se hyvältä tuntuu. Kevyt treeni, joka tehdään kehon ehdoilla palauttaa, virkistää ja antaa energiaa jaksaa vauva-arkea. Tärkeintä on, että kuuntelet omaa kehoasi ja vältät rajuimpia lajeja, joissa on esimerkiksi voimakkaita hyppyjä tai teräviä suunnan muutoksia.

Säännöllinen treeni raskauden jälkeen voi edistää painon palautumista normaalille tasolle, kehittää sydän- ja verenkiertoelimistöä, vahvistaa keskivartalon lihaksia ja lisätä energia tasoja. Yleinen aktiivisuus myös yleensä helpottaa stressiä, auttaa nukkumaan paremmin ja vähentää synnytyksen jälkeisen masennuksen oireita.

Aloita synnytyksen jälkeinen harjoittelu rauhallisesti

Harjoittelun aloittaminen riippuu pitkälti siitä, millainen synnytys sinulla on takana. Jokainen synnytys on yksilöllinen ja jokaisen keho toipuu eri tavalla. Muista siis, että vaikka jokin harjoitusmuoto sopii toiselle äidille, ei se tarkoita, että sinun pitäisi pystyä – tai haluta – treenata samalla tavalla. Kuuntele omaa kehoasi ja valitse sellainen liikuntamuoto, joka sopii sinulle parhaiten.

Liikkumisen voi hyvin aloittaa niinkin arkipäiväsellä harjoittelulla kuin kävelyllä. Aloita rauhallisesti lyhyillä lenkeillä ja kuuntele kehon signaaleja tarkasti. Varsinkin pian synnytyksen jälkeen liian kova harjoittelu voi pidentää palautumisaikaa, vaikka tarkoitus olisi toinen. Aloita siis rauhallisesti, äläkä yritä palata ennen synnytystä tekemiisi harjoitteisiin suoraan vaan anna keholle aikaa.

Treenaaminen ja imettäminen

Kevyellä ja keskitasoisella harjoittelulla ei pitäisi olla vaikutusta rintamaidon määrään tai laatuun. Joidenkin tutkimuksien mukaan erittäin kova harjoittelu voi tuottaa maitohappoja myös rintamaitoon, jolloin maito maistuu happamalta, tämä on kuitenkin hyvin epätavallista. Jos kuitenkin kehosi sallii kovan treenin ja haluat ehdottomasti treenata kovaa, voit imettää ennen harjoitusta tai pumpata maitoa ennen harjoitusta.

Imettäminen ennen harjoitusta voi olla järkevää, vaikka et treenaisikaan kovaa, kevyemmät rinnat tuntuvat miellyttävämmiltä harjoituksen aikana.

Kokeile erilaisia liikuntamuotoja

Synnytyksen jälkeen ei tarvitse olla heti varaamassa ryhmäliikuntatunteja ja miettiä, millaisella kuntosaliohjelmalla pääset nopeasti kuntoon. Sen sijaan keskity löytämään sellaisia tapoja harjoitella, jotka tuntuvat keholle ja mielelle hyvältä. Fyysisen rasituksen lisäksi on tärkeää huomioida, että liikunta voi olla myös henkisesti tärkeää. Toisaalta harjoittelusta ei pidä ottaa liikaa stressiä, koska silloin liikunta kääntyy sinua vastaan. Tämän vuoksi on tärkeää löytää sellaisia liikuntamuotoja, joista nautit. Silloin harjoittelu auttaa sinua jaksamaan ja pysymään hyvässä vireessä myös henkisesti.

Muista levätä

Kevyen aktiivisuuden lisäksi on tärkeä levätä silloin, kun keho ja mieli sitä pyytää. Joskus voi olla tarpeellisempaa nukkua päiväunet kuin lähteä kävelylle. Kuuntele itseäsi ja kokeile, mikä sopii juuri sinulle parhaiten. Kukaan muu ei tunne kehoasi niin hyvin kuin sinä, joten luota myös omaan asiantuntijuuteesi ja jos kaipaat vahvistusta harjoittelun turvallisuudesta, ota yhteyttä alan ammattilaiseen. Treenaaminen synnytyksen jälkeen voi siis aloittaa heti kun siltä tuntuu, mutta tärkeintä on kuunnella omaa kehoa, miten se reagoi liikuntaan.

Jos kiinnostuit treenaamisesta enemmän, voit varata meiltä yksilöohjauksen huippu personal trainerimme kanssa!

Kokeile yksilöohjausta!

Varaa nyt!

[likebtn theme="custom" lang="fi" show_dislike_label="1" icon_like_show="0" icon_dislike_show="0" tooltip_enabled="0" i18n_like="Kyllä" i18n_dislike="En" white_label="1" popup_disabled="1" counter_clickable="1" counter_zero_show="1" share_enabled="0"]
Tykätty [likebtn_likes] kertaa
image description
Forever Forever-kuntoklubit