Alkoholi ja treenaaminen eivät ole hyvä yhdistelmä. Hauska ja kostea ilta vaihtuu seuraavana aamuna pahoinvointiin, väsymykseen ja päänsärkyyn. Kaikki energia kuluu lähinnä edellisestä illasta toipumiseen. Yleensä treenaaminen ei tule mieleenkään tällaisina päivinä. Raskaita fyysisiä suorituksia tulee välttää, koska kroppa vaatii lepoa ylikierroksilla käymisen vuoksi. Univaje yhdistettynä kahviin ei ole hyväksi sydämelle krapulapäivänä.

Kohtuus kaikessa 

Jos treenaa tavoitteellisesti ja kovaa, on parempi unohtaa alkoholi. Silti lasillinen viiniä joskus aterian yhteydessä ei pilaa huippu-urheilijankaan treeniä. Kunto-urheilijan ei tarvitse kiertää korkkia lopullisesti kiinni. Silloin tällöin kohtuullisina annoksina, voi alkoholia käyttää. Täydelliset nollaamiset eivät ole kunto-urheilijallekaan hyväksi, koska elimistön toipumiseen kuluu pahimmillaan monta päivää.

Lue myös: Pimeä aika alkaa – näin pääset helpommin sängystä ylös kaamosaikana

Kuntourheilijan on kuitenkin hyvä tarkastella omaa alkoholinkäyttöään. Joka viikonloppu ei välttämättä kannata sihautella korkkia auki ainakaan suurissa määrin. Kun alkoholia kuitenkin ottaa silloin tällöin, on hyvä muistaa, että se kuivattaa elimistöä. Hyvänä muistisääntönä yhtä alkoholiannosta kohden tulisi juoda saman verran vettä tai kivennäisvettä, jolloin elimistö ei pääse kuivumaan. Hermoston yliärtymyksen lisäksi elimistön kuivuminen aiheuttaa krapulan seuraavalle päivälle. Kuivuminen altistaa krampeille ja heikentää suorituskykyä, erityisesti kestävyystreenissä ja lajeissa, joissa syke pysyy pitkiä aikoja korkealla. Myös loukkaantumisriski on suurempi. Kevyt kävelylenkki on parempi vaihtoehto kuin esimerkiksi palloilulaji seuravana päivänä.

Unohda makeat juomat 

Alkoholin määrän lisäksi kannattaa miettiä myös laatua eli mitä juo. Osassa alkoholijuomista on todella paljon sokeria. Makeat siiderit, lonkerot ja drinkit sisältävät paljon kaloreita ja jos näitä on tottunut viikottain käyttämään runsain määrin, ei kovakaan treeni tuota toivottuja tuloksia. Valitse mietoja ja kuivia juomia sokeristen sijaan, kuten kuiva kuohu- ja valkoviini tai siideri. Mieto olut on parempi vaihtoehto kuin vahva. Drinkeissä kannattaa suosia vähäkalorisia vaihtoehtoja. Alkoholi hidastaa myös kehon rasvanpolttoa. Usein alkoholihuuruisen illan päätteeksi tekee mieli vielä rasvaista ruokaa, joten illan kalorimäärä on huomattava.

Paras on kuitenkin rento suhtautuminen alkoholiin. Kaikkia annoksia ei tarvitse pakonomaisesti laskea. Lasillinen tai kaksi silloin tällöin hyvässä seurassa ei ole pahitteeksi, tosin juomaksi voi valita myös alkoholittoman vaihtoehdon. Treenipäivinä on hyvä juoda vain alkoholittomia juomia.

[likebtn theme="custom" lang="fi" show_dislike_label="1" icon_like_show="0" icon_dislike_show="0" tooltip_enabled="0" i18n_like="Kyllä" i18n_dislike="En" white_label="1" popup_disabled="1" counter_clickable="1" counter_zero_show="1" share_enabled="0"]
Tykätty [likebtn_likes] kertaa
image description
Forever Forever-kuntoklubit

Ajankohtaista