Tämä leipä sopii piknikille, kahvipöytään ja välipalaksi, lisäksi leipä paranee jääkaapissa kohti seuraavaa päivää.
Ainesosat:
- 3-4 banaania
- 2 kananmunaa, 1 valkuainen
- 2 tl leivinjauhetta
- 0,5 tl vaniljajauhe
- ripaus suolaa
- 2 tl kanelia
- 0,5-1 tl kardemummaa
- 0,5 dl sulatettua kookosöljyä
- 3 rkl hunajaa
- 1 dl kookosmaitojuomaa / mantelimaitoa / muu kasvimaito
- 2,5 dl (gluteenittomia) kaurajauhoja
- 2,5 dl mantelijauhoja / voit myös sekoittaa mukaan esim. kookosjauhoja
Valmistusohje:
- Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen.
- Laita kaikki ainekset kulhoon/blenderiin jauhoja lukuun ottamatta. Sekoita hyvin sauvasekoittimella/blenderissä. Lisää lopuksi kaurajauho ja mantelijauho, sekoita.
Voitele leipävuoka esim. kookosöljyllä ja kaada taikina vuokaan. Voit myös käyttää valmiita kertakäyttö leipävuokia.
- Halutessasi leikkaa banaaninpaloja ja asettele ne leivän päälle koristeeksi. Voit rouhia esim. cashew tai muita pähkinöitä koristeeksi, antamaan makua leivän päälle.
- Paista uunissa n. 45-55 minuuttia, kunnes leipä on saanut kullanruskean värin. Kokeile tikulla, että leipä on kypsä, jolloin tikkuun ei jää taikinaa.
Herkullisia hetkiä!